Yunanlılar ege'de 16 Türk adasını işgal ettiler.


CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Yunanistan’ın Türkiye’ye ait 16 adayı işgal ettiğini iddia etti. Geçtiğimiz günlerde Genç'in dışında bazı siyasetçilerin de dile getirdikleri bu iddianın doğru olmadığı ortaya çıktı. VATAN gezetesin'e bilgi veren bazı askeri kaynaklar, "Aidiyeti belirsiz bu adalarla ilgili ortaya atılan bu iddialar gerçekleri yansıtmıyor. Böyle bir durum söz konusu değildir" dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Genç, Ege ve Akdeniz’de bulunan adaların statüsünün, 1913 Londra Barış Antlaşması, 1923 Lozan Barış Antlaşması ve 1947 Paris Barış Antlaşması’na göre hangilerinin Türkiye’ye, hangilerinin de Yunanistan’a ait olduğunun belirlendiğini söyledi.

Genç, Ege Denizi’nde Koyun, Hurşit, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kalolimnoz, Keçi, Sakarcılar, Koçbaba ve Ardacık Adası ile Akdeniz’de bulunan Gavdos, Dhia, Dionisades, Gaidhouronisi ve Koufonisi Adası’nın, Yunanlılar tarafından hiçbir koşul öne sürülmeden gelip işgal edildiğini iddia ederek, şöyle devam etti:

"Anlaşmalarda bu adaların Türkiye’ye ait olduğu açık ortadayken, maalesef Tayyip Erdoğan zaman zaman Yunanlılar’la gizli görüşmeler, yani oraya gittiği zaman görüşme yapmaktadır. Görüşmede yanına askeri personelden kimseyi almamaktadır. Perde arkasında Yunanistan ile yapılan gizli pazarlıklar var. Kendisine bir ödül verilmesi gerektiğine inanıyorum. Çekoslovakya’yı parçalayan, ’Çek ve Slovakya’ diye iki devlet yapan onların cumhurbaşkanına bir verildi, herhalde Tayyip Erdoğan da böyle bir ödülün peşinde. Türkiye’yi hem bölmek hem de Türkiye’nin mülkiyetinde bulunan birtakım adaları, toprak parçalarını Yunanlılara vermek suretiyle Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmeli."

"Memleketi satmak için mi buraya geldiniz?" diye soran Genç, "Hangi hakla topraklarımızı getirip bunlara peşkeş çektiriyorsunuz. Ben AKP’ye, Tayyip’e teklif ediyorum; İmralı Adası’na gönderdiğin gemiyi getir, biz gidelim şu adaları gezelim, hakikaten Yunanlılar’ın işgalinde mi? İmralı’ya giden gemiyi bir günlüğüne bize tahsis etsinler, gidip oralara bakalım" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder