Kurtlar Vadisi'ne rekor ceza geldi!



Kurtlar Vadisi'ne rekor ceza!
'Akıl sınırlarını zorluyor...'
RTÜK, Kurtlar Vadisi dizisinde baş rolde yer alan Polat Alemdar karakteri için, ‘’Halk kahramanı, popüler kültür fenomeni’’ değerlendirmesi yaptı. Ancak açıklamanın devamında dizideki şiddet sahneleri için, ATV’ye 267 bin lira ceza verdi.
RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi, ‘’Kurtlar Vadisi Pusu’’ adlı dizinin 22 Kasım 2012 gecesi yayınlanan bölümüyle ilgili bir rapor hazırladı. Raporda işkence sahneleri nedeniyle ceza istendi ve ‘’Polat karakteri, kötülere karşı, kötülerin yöntemlerini kullanması, adam kaçırıp, işkence ile öldürmesine rağmen sosyo-ekonomik statüsü fark etmeksizin, kitleler tarafından halk kahramanı olarak sempatiyle benimsenmiş, bir popüler kültür fenomenine dönüştürülmüştür’’ denildi.
KERPETENLİ İŞKENCE
Dizinin bu bölümünde Suriye'de rejim karşıtı bir muhalifin sorguya çekildiği ve işkence yapıldığı belirtilerek bu sahneler, ‘’Adamın dili kerpetenle dışarı çıkarıldıktan sonra, döner bıçağı ile kesilmiş ve duvara sıçrayan kanlar ile adamın feryatları ekrana getirilmiş, aklın sınırlarını zorlayan, dozu artırılmış şiddet yer almıştır’’ biçiminde aktarıldı.
RTÜK üyeleri de dizideki sahneler ve yasada yer alan ‘’Şiddeti özendirici veya kanıksatıcı yayın’’ gerekçesiyle, ATV’ye 267 bin 258 lira para cezası verdi. Aynı bölümü yayınlayan ATV Avrupa kanalına da 11 bin lira ceza verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder