Tayyip Öcalan- Abdullah Erdoğan anayasası yapmak istiyorlar!


CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP’li bazı milletvekilleri ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

BDP heyetinin İmralı ziyaretine değinen İnce, Silivri Cezaevi’nde İlker Başbuğ’a yaptığı ziyarette yaşadıklarını anlattı.

BDP’li heyetin İmralı ziyareti hakkında konuşan Muharrem İnce, "Ben bu ülkenin bir milletvekiliyim. Altan Tan da bu ülkenin bir milletvekili. Silivri Cezaevi’nde İlker Başbuğ’u ziyaretimde yaşadıklarımı anlatıyorum. Kemerimi, ayakkabılarımı çıkardılar. Bozuk paralarımı, çakmağımı, telefonumu aldılar. X-Ray cihazından geçirdiler. Soğuk bir salonda sabahtan demlenmiş acı bir çay içtik. Benim içeriye toplu iğne sokma Şansım dahi yoktu. Altan Tan’ın gazetelere anlattığı İmralı’daki Abdullah Öcalan’a yaptıkları ziyareti söylüyorum. ’Üstümüz aranmadı. İsteseydik kayıt cihazı götürebilirdik. 2 porsiyon yemek yedik.’ Elini kolunu sallayarak gidiliyor. Ben de milletvekiliyim o da milletvekili" diye konuştu.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda CHP’li üyelerin önerilerinin reddedildiğini belirten İnce, "Tayyip Öcalan- Abdullah Erdoğan’ Anayasası yapmak istiyorlar. Yapılmak istenen bu. Türk vatandaşlığı ve Türk milleti kavramını anayasadan çıkarmak istiyorlar. Eğitim dilinin değiştirilmesini istiyorlar. Anlaşmışlar burada. ’Yerel yönetimlere yetki veriyoruz’ diyerek özerk yönetimi ve federasyona bir geçiş ve olanak tanımak istiyorlar. Başkanlık sistemi altında bir diktatörlük kurmak istiyorlar. Bizim taleplerimiz reddedildi ama AKP-PKK talepleri bu dört maddeden oluşmaktadır" dedi.

Muharrem İnce, son günlerde bir kısım medyanın ’AKP özgürlükçü ve demokrat bir anayasa yapmak istiyor. CHP ise 1930’luların kafasında ve özgür bir ülke istemiyor’ dediğini belirterek CHP’li üyelerin Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda yaptıkları önerilerinin AKP tarafından reddedildiğini söyledi.

Muharrem İnce, "Seçim barajının yüzde 5’e düşürülmesini istemişiz. AKP bunu reddetmiş. Yargı bağımsızlığı istemişiz. AKP bunu reddetmiş. Grev hakkı istemişiz. AKP bunu reddetmiş. Toplu sözleşmeyi istemişiz. AKP bunu reddetmiş. Kadınların temsili...’Eşit temsili devlet gözetlemekle yükümlüdür’ demişiz. AKP bunu reddetmiş. Kamu görevlisine güvence istemişiz. AKP bunu reddetmiş. ’Taşeronluğa son’ demişiz. AKP bunu reddetmiş. Sendika hakkının genişletilmesini istemişiz. AKP bunu reddetmiş. ’Hiç kimse dini, dili, mezhebi, ve düşüncesi nedeniyle ayrımcılık yapılamaz, hor görülemez ötekileştiremez. dışlanamaz’ demişiz. ’Devlet bütün din, mezhep, inançlara eşit mesafede durmakla yükümlüdür’ demişiz ve ’Devlet tüm eylem ve işlemlerinde buna uymakla yükümlüdür’ demişiz. AKP bunu reddetmiş" dedi.

"TAYYİP ÖCALAN-ABDULLAH ERDOĞAN’ ANAYASASI YAPMAK İSTİYORLAR"

Muharrem İnce sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunu yazamayız Laikliğe ne gerek var’ demişler. Şimdi bunları öneren CHP ileri, demokrat ve özgürlükçü değil mi ? Bunları biz önermişiz. AKP bunları reddetmiş. Biz devrimci bir partiyiz. Bunun karşılığında ise AKP-PKK anayasası yapmak istiyorlar. ’Tayyip Öcalan- Abdullah Erdoğan’ Anayasası yapmak istiyorlar. Yapılmak istenen bu. Çok net bir şekilde söylüyorum bunu. Türk vatandaşlığı ve Tük milleti kavramını anayasadan çıkarmak istiyorlar. Eğitim dilinin değiştirilmesini istiyorlar. Anlaşmışlar burada. ’Yerel yönetimlere yetki veriyoruz’ diyerek özerk yönetimi ve federasyona bir geçiş ve olanak tanımak istiyorlar. Başkanlık sistemi altında bir diktatörlük kurmak istiyorlar. Bizim taleplerimiz reddedildi ama AKP-PKK talepleri bu dört maddeden oluşmaktadır. Türkiye’nin geldiği noktaya gerçekten üzülüyoruz. Bunu yazacak yürekli bir gazete arıyorum. Dün söylediklerim hiçbir gazete ve televizyonda söylenmedi."

DHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder