Victoria's Secret Modellerinin Kahvaltı Diyeti



Victoria's Secret Modellerinin Kahvaltı Diyeti

Kahvaltısını sıkı tutanların daha zayıf olduğunu keşfeden ABD'li bir diyetisyen, kahvaltı diyetini hazırladı. Diyet, Victoria's Secret modellerinin de diyeti olarak biliniyor. Rejim, 1 ayda 5 kilo verdiriyor.

 "Yılın en etkili 10 diyeti" yazı dizimizin 3. gününde işleyeceğimiz zayıflama planı 'kahvaltı diyeti' olarak adlandırılıyor. ABD'li diyetisyen Dr. Daniela Jakubowicz'in yaptığı bir araştırmanın sonucuyla hazırlanan diyet; günlük kalori ihtiyacının yarısının kahvaltıda alınmasına dayanıyor. ABD'li doktorun araştırmasına göre; günlük kalori ihtiyaçlarının yarısını kahvaltıda alan kadınlar, çok daha az miktarda yemekle beslenen kadınlardan daha hızlı ve sistemli kilo veriyor. Dr. Jakubowicz, çok kahvaltı yapanların gün içinde daha az açlık hissine kapıldıklarının altını çizdi. ABD'li doktor ekledi: "Düşük karbonhidrat alarak kilo verme yöntemi yanlış bir yöntem. Bu şekilde sadece metabolizmanızı yavaşlatıyorsunuz. Başlangıçta kilo veriyormuş gibi görünseniz de daha sonraki süreçte obeziteye doğru yönelen bir gidişata sürüklenebilirsiniz. Ne kadar çok kahvaltı ederseniz, o kadar çok ve hızlı kilo verirsiniz."

 1 günlük örnek diyet programı

Kahvaltı

Yumurta, zeytin, peynir, bal, kaymak, meyve…

Sabah kahvaltınızda canınız ne istiyorsa yiyin.


Öğle

Sebze sote


Akşam

Meyve salatası

 Diyetin kuralları diyetin kuralları

* Sabah kahvaltınızı yaz aylarında saat 09.00'dan önce, kışın ise saat 10.00'dan önce yapın. Sabah kahvaltınızda; toplamda 600 ya da 850 kalorilik besinler tüketin.

* Öğle yemeği saatiniz 14.00, en geç 15.00 olmalı. Öğle yemeğinizin kalorisi 350 ya da 400 olmalı.

* Akşamları 19.00'dan sonra bir şey yemeyin. Akşamları alacağınız en fazla kalori miktarı; 150 ya da 200'ü geçmemeli.


Bunları unutmayın

* Kilo almanın en önemli nedenlerinden biri yemek aralarında atıştırmaktır. Atıştıracağınız zamanlarda su için.

* Günde 7 saat uyuyun.

* Alkol, ekmek ve karbonhidratlardan uzak durun. Bol meyve yiyin.

* Karanlık ortamlarda bulunmamaya ve akşamları bir saat önceden uyumaya çalışın.

* Öğün aralarında yeme istedi doğduğunda, sevdiğiniz bir müziği dinleyin. Müzik dinlediğinizde ve sevdiğiniz bir yemeği yediğinizde beyninizin aynı bölgesi uyarılıyor.

* Ayakta hiçbir şey yemeyin.

* Araştırmalar gösteriyor ki, yeşil çay içmek vücuttaki kalorilerin yakılmasında çok etkili. Günde 3 bardak yeşil çay içmeye çalışın.

* Asansörü kullanmayın.



Bal mucizesi

ABD'li diyetisyen Daniela Jakubowicz'in çok önem verdiği sabah kahvaltısında 'olmazsa olmaz' dediği besin bal. Türk mutfağının da vazgeçilmez besini olan bal, Kleopatra'nın güzelliğinin anahtarı olarak kadınların gözdesi oldu. Yıllardır güzelliğin iksiri olarak bilinen bal, sağlık için de son derece faydalı. Bal öksürüğü keser, vücudu güçlendirir, hazmı kolaylaştırır, cinsel gücü artırır, idrarı söktürür, kalbi güçlendirir, uykusuzluğu giderir, halsizliği önler, cildi ve saçları güzelleştirir, yaraları iyileştirir, bağışıklık sistemini güçlendirir.


Rejiminize uygun yemek tarifleri

Elmalı Tart

Malzemeler: 3 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket margarin, 1 limon kabuğu, 1 paket kabartma tozu, un, 2 yemek kaşığı üzüm, 2 yemek kaşığı fındık.

Yapılışı: Elmaları şekerle pişirin, tarçın ve üzümü ilave edin. Ayrı kapta yumurta, margarin, un ve limon kabuğu rendesini yoğurun. Şeker ve kabartma tozu ekleyin. Hamurdan, bir parça koparın. Hamura fındığı ekleyin. Fırın kabına hamuru yayın. Üzerine elmayı yayın. Buzdolabından çıkardığınız hamuru rendeleyin. Elma püresini serpip pişirin.

Enginar salatası

Malzemeler: 4 enginar, 200 gr. mantar, 2 sivri biber, 2 kırmızı biber, 2 yemek kaşığı mısır, 1 yemek kaşığı un, 1 limon suyu.

Sosu için; yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı mayonez, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı fesleğen, 1 çay kaşığı pul biber, 1 limon suyu

Yapılışı: Enginarları ve mantarları haşlayın. Malzemeleri ve sos malzemelerini karıştırıp servis edin.
habervitrini

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder