Pratik salata diyeti ile zayıflayın



Yaz veya kış mevsimi diye ayırt etmeden her mevsimde rahatlıkla bulabileceğiniz salatalık, günümüzde sağlık problemlerine de iyi gelmektedir. İdrar sökücü özelliğinin yanında sağlıklı olarak zayıflama‘nıza yardımcı olur.Ayrıca az kaloriyle yağ yapma oranı düşük olmasından dolayı ideal ve tercih edilmesi gereken bitkisel diyetler arasındadır.

100 Gram kadar bir salatanın içinde ortalama 10-12 kadar kalori bulunması salatanın en ideal diyet konusunda tüketimi yapılması gereken sebzelerden birisidir. Büyük boyda ki bir salata içinde 30-40 kadar maksimum tutarında kalori vardır. Salata diyetinde kesinlikle salatayı kabuk ile yemelisiniz. Hem D vitamini hem de zayıflama ‘nız için önemli bir noktadır. Salatalık, diyet içerisinde tüketilmesiyle birlikte sizleri zayıflatacak bir sebze olup günlük olarak da tercih edilmelidir. Salatalığı ister doğrayarak yiyebilir isterseniz bir bütün halinde tüketebilirsiniz.
150 gram kadar bir salata da 1,5 gram diyet lifiyle birlikte 1 gram kadar protein ve RDA oranı %12 olup C vitamini bulunmaktadır. Doymuş yağ ve sıfır oranına yakın bir birim kadar kolesterol vardır.

Salatalık diyeti için neler yapmalısınız:

Kalktığınızda 500 cc kadar su içmelisiniz.
Sabahleyin 4 kaşık yulaf ile birlikte 250 gram yoğurt ve yanında 2 adet kuru incir tüketimi yeterlidir.
Ara öğünde tüketmeniz gereken 500 cc su ile 2 adet salata vardır.

Öğlen yemeği vaktinde 4 salatalık ile birlikte 2 kaşık kadar süzülmüş yoğurt ile yapılmış cacığımız ve 1 dilimlik ekmek(çavdar).
İkindi saatinde sizlere 500 cc su içmenizi ve bunun yanında 4 tane kadar salatalık ile varsa 2 tane kivi tüketiminin olması gerektiğini söyleyebiliriz.

Akşam olduğunda yine 4 tane salatalıkla birlikte roka, domates ve mozeralla peyniri, bunların yanında yine 1 dilim ekmek (çavdar)
Gece saat 21.00 sıralarında 500 cc su ile 2 tane salatalık, 200 gr yoğurt ve 1 kivi tüketimi yeterli olacaktır.

Bu diyet sayesinde haftada ortalama 4 -6  kilo arasında kilo verebilirsiniz. Yeteri miktarda su tüketimi sadece diyet için değil  vücudun kendini yenileyerek daha fazla zinde ve dinç bir yaşam için vazgeçilmez şarttır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder