Diyet yaparken bunları yemeyin.


Düzenli bir program sayesinde kısa sürede fazla kilolarınızdan kurtulmak hiçte mucize değil. Hayatınızdan devamlı yediğiniz ya da karbonhidrat gibi sağlığınızı olumsuz yönde etkileyecek yiyecekleri hemen kesmemeniz önemlidir. Çünkü bu tür yiyecekleri diyet yapıp zayıflamak için yememeye başladığınızda, vücudunuzda kas erimeleri gerçekleşecektir. Vücut diğer bölgeleri de eriterek, sizin sağlığınızı olumsuz yönde etkileyecektir. Diyet için bazı yiyecekleri keserken bunların vücut için olumlu veya olumsuz yönlerini kesinlikle araştırarak kısıtlamalıyız.

Diyet yaparken yenilmemesi gereken yiyeceklerden bahsetmeden önce bir diğer önemli diyet programı olarak uygulanan ancak çok yanlış olan gün boyu aç kalıp sadece akşamüzeri yemek yemektir. Bu şekilde yapılacak olan diyet, vücudunuz da yağ depolamaya ve sizin zayıflama yerine daha çok kilo alma ‘nızı sağlar. Vücudunuza günlük olarak 3-5 saat aralığıyla yemek yemeli ve vücudunuzu elinizden geldiğince uzun süreli acıktırmamanız gerekmektedir.

Diyete başlayan insanlar için uzak durulması, kesinlikle yenilmemesi gereken yiyecekler arasında; Kızartmalar, Beyaz un, Çikolata, Cips, Yağlı çerezler, Beyaz şeker, Doğum kontrol hapı – tereyağı – yağlı şarküteriler – yumurtanın sarısı gibi hayvansal katı yağlar bulunmaktadır. İçeceklerden ise kolalı ve şekerli içecekler ile alkol çeşitlerinden uzak durulmalıdır. Aynı zamanda diyet yaparken gündüz uykusunu da aşırı olmayacak şekilde gerçekleştirmelisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder