Türk kadını vücudunun en çok neresini beğeniyor?



Yazla birlikte bikini ve mayo mevsimi de geldi. Yapılan diyetlerle kilo veremeyen kadınlar fazlalıklarından kurtulmak ve vücutlarını şekillendirmek için estetik cerrahların kapısını çalıyor. Yaza fit bir vücutla girmek için de sıkı bir karın, popo ve bacaklara sahip olmak gerekiyor.

Vatan gazetesinden Türkan Hiçyılmaz, Acıbadem Fulya Hastanesi Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ferit Demirkan ile bacak ve popo estetiğini konuştu. Prof. Dr. Demirkan, çok sık kullanılan liposuction yönetimiyle ilgili merak edilenleri anlattı.

Bacaklardaki en büyük sorun bilek ve dizlerdeki yağlanmalar

Yaz gelirken kadınlar vücutlarının daha sıkı ve diri görünmesini istiyor. Türk kadının vücudundaki en büyük sorun yapısal olarak bazı bölgelerin daha fazla yağlı olması. Mesala bedenin üst kısmı 38, kalçalar 42 oluyor. Bu vücut tipine sahip hastalar ideal liposuction adayları. Hastanın yağ fazlası olan bölgeleri liposuction ile alınıyor. Bacak bölgesindeki fazlalıklar genellikle bileklerde ve dizlerde birikiyor. Diz kapağındaki şikayetler yağlanma ve kalınlaşma şeklinde oluyor. 30 yaşını geçen bazı kadınlarda ayak bileğinde yağlanma görülebiliyor.

Bu kadınlar için en güzel çözüm lazer liposuction. Çünkü lazerle çok daha ince bir işlem yapıyoruz. Yağın erimesinde spesifik bir dalga boyu var. Bu dalga boyunda çalışan ince uçlu liposuction'a özel lazerler var. Bu şekilde oradaki yağ tabakasını inceltip ısıtırak yağların erimesine sebep oluyorlar. Aynı zamanda sıkılaşma sağlıyorlar. Eskiden ayak bileği çevresine riskli olduğu için normal liposuction kalemleriyle girmiyorduk. Şimdi lazer liposuction ile ayak bileği çevresinde ve diz kapağında çok başarılı sonuçlar alınıyor. Ultrasonik liposuction sayesinde ise daha önce girmeye cesaret edemediğimiz bölgelerde ses dalgalarının yardımıyla yağ hücreleri patlatılıyor.

Pelvis kemikleri yüksek olduğu için Türk kadınının poposu geniş ve yassı

Bacak estetiği dendiğinde popo da içine giriyor. Türk kadınlarında pelvis kemikleri yapısı hem geniş hem de yüksek. Yüksek bir pelvis kemiğinin poponun görüntüsünde önemli bir etkisi var: Yumuşak dokuların daha geniş bir alana yayılması poponun geriye doğru çıkıntılı olmasını engelliyor.Brezilya poposunda en önemli özellik ise daha kısa bir kalça yüksekliğinde bu geriye yönelik çıkıntının belirgin olması, tabii hiç de az sayılmayacak bir genişliklikle beraber... GüneyAmerikalı plastik cerrahlar tarafından estetik üniteleri tanımlanan popo bölgesinde kemik yapıdan kaynaklanan olumsuzlukları düzeltebilecek 3 etkili yöntem var: liposuction, silikon protezler ve yağ enjeksiyonları.

Popo şekillendirmede; öncelikle bel ve poponun üst yan bölgelerinde yapılacak etkili bir liposuction ile poponun üst çerçevesi hazırlanıyor. Bel bölgesinde yağlar arasındaki fibröz bantlar klasik liposuction tekniğini oldukça zorlayan bir yapı, dolayısı ile burada ultrasonik veya lazerle yapılan liposuction daha iyi sonuç veriyor. Liposuction ayrıca kalçaların yan kısımlarını şekillendirmekte ve bacak geçişini düzeltmekte de kullanılıyor. Bu işlemden sonra sıra poponun arkaya doğru daha çıkıntılı olmasını sağlamaya geliyor. Burada eskiden beri kullanılan yöntem silikon protezler. Uygun protez seçilip kas içine yerleştirilirse sonuçlar iyi oluyor.

Son yıllarda daha ön plana çıkan teknik ise yağ enjeksiyonları. Teknolojinin gelişmesi ile artık yağ hücreleri daha az hasarla vücudun bir bölgesinden alınıp başka bir bölgelesine taşınabiliyor. Böylece popoya bir seansta 800 cc yağ transfer etmek ve bunun kalıcı olmasını sağlamak mümkün. Yağ enjeksiyonu ile popo büyütme hem daha doğal, hem de kilo ile değişebilen bir sonuç sağlayabiliyor. Yağ enjeksiyonlarına, destekleyici hücre karışımları ilave edilerek yağın kalıcılığını artırmaya çalışmak da yine son yıllarda üzerinde çok çalışılan bir konu.

Liposuction özenli yapılmazsa ciltteki çöküntüleri artırır

40 yaş sonrasında; yaşlanma ile başlayan, selülit ile devam eden, sarkmalarla sonuçlanan bir tablo oluşuyor. Bu tablonun tedavisinde selülit en büyük problem. Selülitli hastalarda liposuction yapmak biraz riskli. Çünkü selülit nedeniyle ciltte çöküntüleri oluşturan bağlar bazen derinlere kadar inebiliyor. Siz onların altını boşalttığınız zaman selülit pat diye aşağıya, içeriye çöküyor. Selülitli hastada liposuction dikkatli yapılmazsa, görüntüde bir kötüleşme bile söz konusu olabilir. Bu nedenle selülitli hastalar, mümkünse lazer liposuction tekniğiyle tedavi edilmesi gereken riskli kategorilerden birini oluşturuyor.

Brezilya poposunu erkekler beğeniyor Türk kadını tercih etmiyor

Kadın yüzü ve burnunda güzellik kriterleri tüm dünyada belli bir standarta oturmuş durumda. Bu konuda kadınlar ne istediklerini biliyor ve hatta istedikleri, estetiğin tanımında yer alan altın oranlarla örtüşüyor. Ancak konu kalça ve bacak bölgesine geldiğinde işler değişiyor. İdeal bacak uzunluğu konusunda yüz bölgesinde olduğu gibi Da Vinci'den gelen oranlar yok ve yapılan bilimsel çalışmalar popüler kültürün etkisini yansıtmakla eleştiriliyor. Bu çalışmalardan çıkan sonuç kadınlarda bedene göre daha uzun bacakların göze daha hoş göründüğü şeklinde. Ancak bu görüntü belki de uzun bacaklı '0' beden mankenlerin günümüzde ideal kadın olarak podyumlarda dolaşmasından kaynaklanıyor. K

alça ve bacak konusunda erkekler ve kadınların görüşleri de ayrılıyor: Erkekler, düzgün ve şekilli bacaklarla, kalçada dolgun bir görüntüyü beğenirken kadınlar bunun iki beden daha incesini tercih ediyor. Erkeklerin en çok beğendiği kalça şekli "Brezilya Poposu" olarak plastik cerrahi kliniklerindeki seçenekler arasında yerini aldı bile. Hatta erkekler arasında bile popo şeklini değiştiren bir hasta grubu var. Türkiye'de ise hanımlar geniş ve yassı bir basene sahip olmaktan dolayı mutsuzlar ve Brezilya Poposu onlara eskisinden de daha büyük bir basen çağrıştırdığı için bu konuya temkinli yaklaşıyorlar.

3 hafta boyunca korse giymek gerekiyor!

Bölgesel liposuction işlemleri lokal anestezi ile yapılabilir ama popo kaldırma işlemleri genel anestezi altında yapılıyor. Popo ameliyatı 3 saat sürüyor. Ameliyattan sonra hasta en fazla iki gece hastanede kalıyor. Popo bölgesine yağ enjekte edildiğinden bu yağların kaymaması için hastanın 4-5 gün poposunun üzerine oturmamasını istiyoruz. 7 günden sonra hasta günlük hayatına geri dönüyor. Liposuction işleminden sonra deride iz kalmıyor ve özellikle genç hastalarda cilt kendiliğinden kolaylıkla toparlayabiliyor. 3 hafta korse giyildikten sonra hasta normal hayatına dönebiliyor.

Liposuction'ı normal kilonuzdayken yaptırın

Liposuction uygulamasıyla bacak bölgesinde sıfır yağa kadar inebiliyoruz. Ancak bu çok istediğimiz bir şey değil. Çünkü liposuction bir kilo verme aracı değil, şekillendirme aracı. Bir seansta hastanın vücudundan maksimumum 12 kg yağ çıkarılabilir. Bacakları şekillendirdikten sonra estetik görüntüsünü korumak isteyenler öncelikle kilolarına dikkat etmeli. Sürekli kilo alıp vermek selülite neden oluyor. Bu nedenle liposuction yaptırmak isteyenlerin önce normal kilosuna gelmesini istiyoruz.

Kilodaki iniş ve çıkışlar yapılan işlemi olumsuz etkiliyor. Hasta liposuctiondan sonra kilo aldığında, kalan hücreler şişmanladığı zaman alınmış hücrelerin yerinde çukurluklar oluşabiliyor. Dolayısıyla liposuctiondaki temel sıkıntı kilo. Bu işlemden sonra kilo alırsanız, aldığınız kilolar başka bölgelere, yanaklara kollara gider... Sigara içen kadınlarda daha fazla esneklik kaybı ve sarkma söz konusu oluyor. Bu nedenle sigara içenler daha dikkatli olmalı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder