'Bolşoy geneleve dönüştü!'



Rusya 'nın dünyaca ünlü Bolşoy Tiyatrosu'nda yaşanan skandallara bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz aylarda tiyatronun önde gelen dansçılarından biri olan Pavel Dmitrişenko'nun, sanat yönetmeni Sergei Filin'in yüzüne asit atmasından sonra, başka bir dansçı olan Anastasia Volochkova da, tiyatronun büyük bir geneleve dönüştüğünü iddia etti.

Rus televizyonlarından birine katılan Volochkova, kadın dansçıların zengin iş adamlarıyla cinsel ilişkiye girmeye zorlandıklarını ifade ederken, "Kızlar, zengin patronlarla büyük yemeklere çıkmaya zorlanıyorlardı. Yemek sonrasında adamların yatak odalarına gitmek zorunda oldukları konusunda uyarılıyorlardı. Gitmedikleri takdirde de kovulmakla tehdit ediliyorlardı" şeklinde konuştu.

'Kilolu' olduğu için atılmıştı

1998 yılından beri baş dansçı olan Volochkova'nın işine 2003 yılında çok kilolu ve çok uzun olması gerekçesiyle son verilmişti. İşinden atıldıktan sonra Bolşoy Tiyatrosu'na açtığı davayı kazanan ancak görevine geri dönemeyen Volochkova, "Ne yazık ki yöneticiler Bolşoy’u bir geneleve çevirdi. Orada çalışırken sık sık oligarklarla seks yapmam talep ediliyordu" dedi.

Bu arada tiyatronun genel yönetmen Anatoly Iksanov ise Volochkova'nın açıklamalarını 'zırva' olarak nitelendirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder