Adsense alternatifi sitenize reklam alabileceğiniz reklam networkleri

7 yıldır adsense'yi blog ve sitelerimde kullandım.
Ta ki bu banlandığım temmuz ayına kadar,önce sudan çıkmış balık gibi şaşkın ortada kaldım.sonra adsense alternatifi siteleri araştırmaya başladım.o kadar çok alternatif var ki ben de şaşırdım.bir daha adsense'ye kesinlikle kayıt olmayı düşünmüyorum.
Sitenize reklam alabileceğiniz alternatif reklam şirketleri arıyorsanız alın size bir link burada çeşit çeşit reklam yayınlayacağınız networkları bulacaksınız.
CPM


ne zaman banlanacağım diye huzursuz olacağıma daha az kazanır ama mutlu olurum daa iyi.

Arap prensi Kristen Stewart'a servet ödedi!


Alacakaranlık serisinin yıldızı Kristen Stewart, bir prensle yaptığı 15 dakikalık görüşmeden 500 bin dolar para kazandı.

Bu görüşme, ünlü yıldızın hayatındaki en karlı 15 dakika olarak yerini aldı.

Film yapımcısı Harvey Weinstein, bir Arap prensinin Kristen Stewart'la görüşmek için 500 bin dolar ödediğini açıkladı.

İsmi açıklanmayan prens, Sandy Kasırgası için düzenlenen konsere yardım edeceğini açıkladı. Ancak prensin bir şartı vardı: Stewart'la 15 dakika başbaşa konuşmak. Prensin teklifini ünlü oyuncuya götüren Weinstein'ın Stewart'tan aldığı cevap ise "Kaç paraya?" oldu.

Tarafların 500 bin dolara anlaşmasıyla Stewart, prensle 15 dakika geçirdi.

23 yaşındaki oyuncu, aldığı parayı Sandy Kasırgası için başlatılan yardım fonuna bağışladı.


medyafaresi

Ünlü şarkıcı Madonna nişanlandı.

Madonna yaklaşık 2 yıldır birlikte olduğu 25 yaşındaki sevgilisiyle nişanlandı

Dünyaca ünlü şarkıcı Madonna 2 yıldır birlikte olduğu kendisinden 30 yaş küçük dansçı sevgilisi Brahim Zaibat ile nişanlandı.

In Touch'a konuşan bir kaynak çiftin New York'taki Kabbalah Merkezi'nde nişanlandığını söyledi.

Nişanla ilgili detayları aktaran kaynak "Madonna o gün çok mutlu görünüyordu. Nişanlandığını bir sır olarak saklamaya da niyeti yok. Madonna artık bu genç adamla evleneceğini herkesin bilmesini istiyor" dedi.
 posta

Rihanna Türk bayrağını göğsünde taşıdı

Rihanna, Londra'dan Hong Kong'a giderken giydiği, üzerinde birçok ülkenin bayrağı olan kıyafetle herkesi şaşırttı
Dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna, Hong Kong’a yola çıkmak üzere Londra’daki otelinden ayrılırken üzerindeki kıyafetle ilgi odağı olmayı başardı.

25 yaşındaki şarkıcı, otel önünde bekleyen kalabalığı üzerinde ülke bayrakları bulunan bol bir pantolon ve tişörtle karşıladı. Türk bayrağının olduğu kısmın ünlü şarkıcının göğsüne denk gelmesi ise dikkat çekti.

Rihanna, fotoğrafı Instagram’da hayranlarıyla paylaşmayı ihmal etmedi.


posta

Playboy'un yeni bombası Bryiana Noelle...

Playboy'un yeni bombası Bryiana Noelle...

Dünya'nın en ünlü magazin dergilerine kapak olan seksi manken Playboy'a soyununca şansı değişti...

Amerikan dergisinin eylül sayısında çıplak pozları yayınlanan Bryiana Noelle'ye Miss Playboy unvanı verildi...



...

Üniversitede Sevgiliyle Aynı Evde Kalmak!

Ailenin yanından ayrılıp kendine ait bir eve taşınmak, her türk gencinin en büyük hayallerinden biridir. Özellikle lise çağındayken annesi çalışmayanlarda ayrı eve çıkma isteği bir tutku halini almıştır, çünkü her türk ergeni amerikan pastası tarzında ottan boktan filmleri izleyerek büyümüştür.

Bu filmlerde her isteyenin annesi, babası evdeyken sevgilisini getirip rahat rahat seviştiğini, her akşam partilerde milletin; ağızlarına fıçılardan bira fışkırtıp,acayip seksi danslar edip sonra tavşanalar gibi seviştiğini görmüş ve kendi durumuna bakıp imkansızlıkları görüp iç çekmiştir. Bir kızı eve getirmek için ikna etmek, federeri çim kortta yenmek kadar zor iken, bide kızı eve getirmeyi annenin altın gününe gittiği bir ana denk getirmen lazım ki bu; tek yüzüğü, Mordor topraklarına ulaştırıp, Hüküm Dağı’nın alevlerinde yok etmekten daha zordur. Annenin gittiği günü öğrenirsin kız ikna olmaz, ‘bugün amcamalar geliyormuş babam erkenden evde ol dedi” der, gel bak ders çalışacağız havuz problemi anlatırsın bana diyerek, kızı ikna edersin tam ama bu sefer ev boş olmaz. beklersin boş günü, o gün gelir yarın bana geliyorsun demi dediğinde ”olmaz regly oldum ben her yerim ağrıyor” deyip seni mutsuzluk çukurunun dibine atar.

Yani azizim çok zordur çok , boş ev ve kızı bir araya getirmek işte bu zorlukları yaşayan bütün bünyeler, dört tane şehirdeki (ankara, izmir,istanbul,eskişehir) bir üniversiteyi kazanıp ayrı eve çıkma hayaliyle yanıp tutuşurlar çünkü hep akıllarında ”üniversitede kızlar teklif ediyormuş olum” kalıbı vardır ve zannederler ki bu şehirlere gelip bir öğrenci evi edinirlerse; bir gece güzel göğüslü, yuvarlak kalçalı sarışın aslı ile, bir gece mavi gözlü siyah saçlı deniz ile, bir gece esmer tenli, uzun bacaklı gizem ile sevişecek, hatta içinden derki ”azıcıkta şansımız yardım eder ise beyaz tenli kızıl saçlı 1.85 boyundaki afet burcuyla bile yatabiliriz”.

Lisede iken bu hayallerle yaşayan gençler üniversiteye gelince, ilk yıl yurtta kalırlar şehri tanımak ortamı falan tanımak için, ki bence de gereklidir yurtta kalmak, yurt hayatı da ayrı bir okuldur güzel dostluklar kurulur ama yurtta en fazla bir yıl kalınıp sonra eve çıkmak en makbulüdür. İşte buradan sonra konu ikiye ayrılıyor sevgili okuyucu, üniversitedeyken eve çıkanlar ve çıkamayanlar diye. Ve ben 1 yıl yurtta kaldıktan sonra eve çıkma hayalleri kurarken babam emekli olup, ailece benim yanıma taşındıkları için öğrenci evi hayallerim suya düştü, benim yaşadığım mutsuzluk yanında umut sarıkaya’nın mutsuzluk tanımları bok yemiş, o derce mutsuzdum okurken.

Ben üniversite hayatım boyunca ailemle yaşadığım için ayrı eve çıkma hayallerim devam ediyordu. Bu ayrı eve çıkma isteğinin çeşitli sebepleri var sevgili okur bunları şöyle sıralayabiliriz.

1) Artık belirli bir yaş gelip büyük şehirde olduğun için ve gerçek anlamda sevgililerin olduğu için, yukarıda bahsettiğim kızı zorla ikna edip eve getirme gibi çocukluklarla uğraşmazsın, zaten sevgilin de istiyordur sevişmeyi. amma ve lakin, ”bütün ankaralılar üniversiteyi ankara’da okur” kuralından dolayı kız arkadaşın da ailesi ile yaşıyordur (Ya da evet ben bir bahtsız bedeviyim) rahat sevişemezsin, hatta çok zordur sevişmek. Hep evi olan birilerine muhtaçsındır, hep şimdi annem gelecek, şimdi kaynanam gelecek stresi vardır, bazı zamanlar bu stres öyle büyür ki aletinin büyümesini engeller. Yani rahat rahat sevişeceğin günün hayallerini kurarsın, geceleri sabahlara kadar ”bir evim olsun artık ne olur” diye ağlarsın.

2) Çeşitli akrabalar gelir, anne kim geliyor diye sorduğunda sadece boş gözlerle baktığın cevabı alırsın: ”babanın amcasının oğlunun karısının kardeşinin dayısı gil geliyor” sen sadece ”hııımm” deyip dönersin odana. Ve gelirler konuşur da konuşurlar ”sen var ya küçücüktün gördüğümde ben seni, böyle cıbıl cıbıl geziyordun ortalıkta” tarzında kimseye faydası olmayan ama seni utandıran şekilde laflar ederler. En büyük hatayı yapıp yanlarına gitmezsen; ”geçen abuzer abinin yanına gittik, oğlu bi hoş geldin demedi üniversiteli olunca şımarmış bu çocuk” şeklinde arkadan konuşurlar.

3) Rahat sevişemezsin.

4) Gelip de kalanları vardır bide bu akrabaların,bunlar tuvaleti, banyoyu hep ihtiyacın olduğu anda işgal ederler, normalde sabah uyanıp donla işemeye gidip, sonra uykuna devam edersin ama her an karşına bir akraban çıkma riski olduğu için artık pijamanı giymelisindir ve pijamayı arayıp üstüne giyene kadar bütün uykun kaçar, kendine lanet edersin. Hadi uyudun tekrar diyelim ama ”misafirlikte fazla yatılmaz 8 da kalkılır en geç 9 da kahvaltı yapılır” kuralından dolayı bağıra çağıra kahvaltı yaparak senide uyutmazlar.

5) Rahat sevişemezsin.

6) Annen olur olmadık zamanda çamaşır makinesi, elektrikli süpürge,saç kurutma makinesi gibi, kafa siken makineleri çalıştırır sinir sistemini alt üst eder.

7) Rahat sevişemezsin.

8) Bazen yalnız kalmak istersin, hiç konuşmamak, sadece yatmak, susup oturmak istersin ama annen ve baban seni merak eder, soru sorar (haklı olarak seni düşündüğünden) sen ters bir cevap verirsin üzülürler, sonra sen onları üzdüğün için daha çok üzülürsün.

9) Rahat sevişemezsin.

10) Dostlarını istediğin zaman eve çağırıp içip, sıçıp, dağıtamazsın.

11) Rahat sevişemezsin.

12) Kaç yaşında olursan ol, kadın ol erkek ol ailenle aynı evde yaşıyorsan, 2 gece üst üstte dışarıda kaldığında ertesi gün sorular başlar, ‘yeter artık evin yolunu unuttun’ ‘bu gece de dışarıda yemeyeceksin değil mi’ gibi lafları yersin.

13) Rahat sevişemezsin.

14) Doğanın kanunu gereği en az 2 hafta da bir babanla, ortada fol yok yumurta yokken kavga edersin.

15) Rahat sevişemezsin.

16) Müziğin sesini istediğin gibi açamazsın hep bir rahatsız olan bulunur.

17) rahat sevişemezsin.

Evet burada yazılanlardan da anlaşıldığı gibi, sadece istediğim zaman sevişmek için ayrı bir eve çıkmak istiyorum sevgili okur, ama az kaldı az bir gün benim de kendi evim olacak, hatta o zaman yüksek lisansa başlayacağım, hem memur hem de öğrenci evi olacak.

Ayşe Arman "Kızıma or.spu muamelesi yapamam"

Magazin sitesinin bir tanesinde güncel olayları takip edeyim diye girdiğimde rastladığım bir yazıyı paylaşmak istedim bugün sizlere… Ayşe Arman’ın, şu an Türkiye’nin gündemini meşgul eden kürtaj konusuna ilişkin bir köşe yazısını okudum ve çok beğendim.

Köşe yazısının en can alıcı ve siyasi mesaj içermeyen yerini alıntı yapıyorum ki, okuyan ziyaretçilerimiz ana fikrini anlayabilsin. Okuyun, hak vereceksiniz…

İki gündür kürtaj üzerine yazdığım yazılardan sonra, posta kutuma şöyle bir mail düştü. Bir muhafazakâr beyefendi, bundan böyle bu ülkede maddeler halinde nasıl yaşanılması gerektiğinin tarifini yapmış.

1- Kadınların, sokakta alabildiğince kendilerini teşhir etmelerine karşıyız.

Ben değilim! Bunu savunan insanların “teşhir”den ne anladığını bilmiyorum, bilmek de istemiyorum. Önümüz yaz, şortumu da giyerim, yırtmaçlı eteğimi de, askılı elbisemi de, bikinimi de, mayomu da… Seksi ve güzel görünmenin ahlaksız bir davranış olduğunu düşünmüyorum. Ahlak da, benim ahlakım. Bir tek kocamı ilgilendirir, hiç kimseye laf düşmez. Ama artık inanıyorum ki, giderek günün birinde ne giyeceğimize de karar verecekler!




2- Tıbbi gereklilik dışında kürtaja karşıyız.

Buyurmuş mail atan beyefendi… Ben değilim. 18 yaşında kız hamile kalmışsa, o çocuğu doğurmama hakkı var. “Hata” yapmış. Öyle ya da böyle sevişmiş sevgilisiyle ama hazır değil o çocuğu doğurmaya… Bunun adı “hata”dır, “cinayet” değil, bal gibi kürtaj olur. Ve ben onun annesiysem, kızıma orospu muamelesi yapmam, ona yardımcı olurum, daha kendisi çocuk olan kızımı, o bebeği doğurmaya zorlamam. Tecavüze uğrayan genç bir insana da, “Doğuracaksın!” demem. Kendini hazır hissetmeyen hiçbir kadına demem. Ve eğer hastaneye götüremeyeceksem, o zaman yasadışı bir şekilde muayenehaneye götürürüm, hiç de çekinmem. Beni yasak işler yapmaya mecbur ederseniz yaparım. Lanet ederim ama yaparım, çocuğum her şeyden değerli. Onu fişlemenizi de istemem, TC kimlik numarası da vermem. Beyefendinin hayal ettiği Türkiye’ye bakar mısınız?

Ensest ilişkiler, homoseksüellik ve benzeri sapkınlıkların arka planı araştırılmalı, analiz edilmeli.

Ajda Pekkan’dan ‘süper’ skandal


Harbiye Açıkhava’da binlerce kişinin karşısına çıkan Pekkan, playback yaptı. Sahnedeki görsel zayıflık ve 67 yaşındaki ‘Süperstar’ın sürekli playback’i kaçırması, izleyiciyi küplere bindirdi. Sosyal medyada “Kadının pili bitmiş, konuşamıyor bile” gibi yorumlar yapıldı.

Songül Karlı'nın derdine bak!

ÇAPTAN DÜŞÜP HABER OLAMAMA KAYGISI SARDI

Ünlü türkücü Songül Karlı, katıldığı bir TV programında özel hayatına dair ilginç açıklamalar yaptı:

"Eşim Metin'in her gece yatmadan önce ayaklarını öperim. O da beni sabah ayaklarımı öperek uyandırıyor", "3 kez hamile kaldım, ama istemedim. Sonuncusunu dünyaya getirmediğime pişman oldum", "Yüzümde botoks dışında estetik yok. Göğüslerimi 1,5 yıl içinde 3 kez küçülttüm. Çünkü çok büyüklerdi", "Eşim kıyafetlerime karışıyor. Geçen kış mini bir elbise ile yayına çıktığımda yönetmeni arayıp 'Çabuk o elbiseyi çıkartsın. Yoksa bacaklarını kırarım' dedi. Elbiseyi değiştirdim. Bu kez 'Böyle akıllı ol işte' diye mesaj attı. Akşam evde biraz tartıştık. Metin'i çok seviyorum. Bunu ona çok söylemiyorum. Bana kızıyor. Ama ihanete uğrarsam 1 saatte boşanırım"





'Songül Karlı'yı haber olamama kaygısı sardı!


Songül Karlı durup dururken neden birbirinden ilginç açıklamalar yapma gereği duydu? Eşinin elbiselerine bile karıştığını söyleyip özel hayatlarına dair bu kadar detay vermesindeki tutarsızlık hakkında ne düşünüyorsunuz?

Çok basit, reklam… Televizyonda tutunabilmek, daha fazla haber olabilmek için bunu yapıyor. Songül'ü yıllar öncesinden tanırım; mütevazı, yüzü kızaran, bu tarz konularda konuşamayan birisiydi. Göğüslerinden tutun da eşiyle muhabbetlerine kadar her şeyi anlattı. Çok gereksiz açıklamalar bunlar. Sanırım belli bir yaştan sonra çaptan düşüp haber olamayacağım kaygısı yaşıyorlar. Songül Karlı gibi iyi bir halk müziği sanatçısına yakıştıramıyorum böyle açıklamalarını.

SİNAN ÖZEDİNCİK / SABAH

Türk Ünlülerden Seçmeler foto galeri 5











Tuğba Melis Türk

Gizem Akın

Seçkin Piriler

Özgenur Kandemir Gökçek

Başak Akın

12 Yaşında 10 Dakikada Zengin Oldu


12 yaşındaki çocuk insanların serbestçe elmas arayabildiği bölgede 5.15 karatlık elmas buldu.

Sabah'ın haberine göre, Ailesiyle ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinden tatil için Arkansas eyaletindeki Crater of Diamonds (Elmas Krateri) Ulusal Parkı'na giden 12 yaşındaki Michael Dettlaff, dolaşırken 5.15 karatlık elmas buldu.

Dettlaff, "Parka geleli yaklaşık 10 dakika olmuştu. Etrafta dolaşıyorduk ve öylece toprağın üzerinde dururken buldum. Cam gibi son derece pürüzsüzdü. Başta ne bulduğumu bilmiyordum. Çantama attım. Sonra ben çantamdan çıkarınca biri görüp bakmak istedi. Bir anda insanlar etrafta toplanmaya başladı. Sonra, 'Evet bu büyük bir elmas' dediler" diye konuştu.

Elmasın küçük olmasına rağmen, 15 bin dolara alıcı bulabileceği belirtildi

İntikam'ın Yeni Rüzgar'ı Belli Oldu


Kanal D'de yayınlanan İntikam'ın başrol oyuncularından Nejat İşler, flaş bir kararla diziden ayrılmıştı. İşler'den sonra Rüzgar karakterini canlandıracak oyuncu açıklandı.

Yeni sezon çekimlerine devam eden ekip bu karar karşısında büyük bir şok yaşadı. Nejat İşler mutsuz olduğu gerekçesiyle diziden ayrıldı.

Nejat İşler Dallas tarzı dizilerin kendi ideolojik görüşüne uymadığı, artık bundan sonra para için bu tarz projelerde oynayamayacağını açıkladı.

Nejat İşler’in yerine Yiğit Özşener dahil oldu. Özşener, Ezel dizisinde gösterdiği üstün performansla dikkatleri üzerine çekmişti.

Sinem ve Arda Madrid'e kaçtı.


Uzun süredir ayrıldıkları iddia edilen Sinem Kobal ile Arda Turan'ın aşkına İspanya basını el koydu!
Futbolcu eşleriyle ilgili haberlere yer veren Cuoregol.com sitesi; ünlü çiftin, Türkiye'de rahat edemedikleri için aşklarını Madrid'de yaşamayı tercih ettiğini yazdı.

"Bekir hamileyim. Bebeğimiz olacak senden. Bir daha düşün"


Oyuncu Bekir Aksoy uzun zamandır birlikte olduğu manken Derya Çavuşoğlu'yla evlendi. Düğünde sürprizler yaşandı.
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde kıyılan nikahla oyuncu Bekir Aksoy ile manken Derya Çavuşoğlu evlendi. Çift, akrabaları ve yakın dostlarının katıldığı törenle birlikteliklerini resmiyete taşıdı.

Oyuncu 44 yaşındaki Bekir Aksoy ile manken 21 yaşındaki Derya Çavuşoğlu, Göltürkbükü Beldesi'ndeki Flamm Beach Club'ta düzenlenen törenle evlendi. Çiftin nikahını Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon kıydı.



Rüzgarlı bir havada gerçekleşen nikah töreninde, Derya Çavuşoğlu gelinliğinin tüllerinin uçuşması nedeniyle zor anlar yaşadı. Törene pop şarkıcısı ve müzisyen Tayfun Duygulu, eşi Tuğçe Duygulu, oyuncu Zeyno Gönenç, modacı Dilara Endican, Tarık Papuççuoğlu, Oktay Kaynarca, Oya İnci, program yapımcısı ve sunucu Gani Müjde, oyuncu eşi Belma Canciğer, sunucu Ece Erken'in de aralarında yer aldığı yaklaşık 150 davetli katıldı.
Sunucu Erken düğüne kısa süre önce birlikte olduğu ortaya çıkan Akın Altan'la birlikte katıldı. Altan son olarak kısa süre önce eski aşkı Bengü ile aynı mekandan çıkarken görüntülenmişti.

Sahilde iskele üzerindeki masada ayakta kıyılan nikah sırasında davetliler arasından damada espri de yapıldı. Davetliler arasında yer alan modacı Dilara Endican'ın "Bekir hamileyim. Bebeğimiz olacak senden. Bir daha düşün" demesi davetlileri kahkahaya boğdu. Bekir Aksoy ise gülerek "Çok düşündüm" diye karşılık verdi.

İvana Sert swimsuit fotos



ivana sert made beautiful swimsuit

Bizimla diilsin kiminlesin?

Melez Türk Kadın Ünlüler








Melez Türk Ünlüler
Ayda Field ( Half Turkish / Half American)

Ayşe Tezel ( Half Turkish / Half New Zealand)

Neşe Sayles ( Half Turkish / Half Jamaican)

Atiye Deniz ( Half Turkish / Half Dutch)

Asuman Krause ( Half Turkish / Half German)

Yaşayan en seksi kadın!


Söz konusu yüzük, aktrisin erkek arkadaşı Ashton Kutcher’la nişanlanmış olabileceği yönünde söylentilere yol açtı.

US Weekly’nin haberine göre Kunis (30) ve Kutcher’ın (35) ilişkileri 2012 Nisan ayında başladı. Çift, o günden bu yana ilişkilerini göz önünde yaşamayı tercih etmiyor.

Fakat çift en son Haziran ayında Fransa, Saint Tropez’de tatilde oldukları sırada öpüşürken görüldü. Mayıs ayında ise Londra’ya giden çift, Kutcher’ın ebeveynleriyle vakit geçirirken görüldü.

Bu arada çiftin evlenmeye karar vermesi halinde, Kutcher’ın halletmesi gereken bir durum ortaya çıkacak: eski eşi Demi Moore ile olan boşanma sürecini nihayete erdirmek.

Kutcher, 2012 Aralık ayında Moore (50) ile olan evliliğini bitirmek üzere boşanma davası açtı. Fakat ikilinin davası henüz sonuçlanmadı.

Yaşlanmayı durdurmanın 10 yolu nedir?

Yaşlanmayı geciktirmek ve sürekli genç görünmek elinizde. Üstelik gençlik iksiri için para harcamanıza da gerek yok. Dr. Fizyoterapist Gamze Şenbursa’nın önerilerine kulak vererek yaşlanmanın ve yaşlı görünmenin önüne geçebilirsiniz.

1.TATLI YEMEYİN

Amerikalılar yılda 68,04 kg şeker tüketir bu da toplam kalorimizin % 18’ine denk gelir. Bunun obeziteden, tip2 diabete kadar birçok sağlık sorununa yol açtığı bilinir. Fazla güneşte kalmak ve sigara içmek kadar kırışıklıkların oluşmasına da sebep olur. Şeker, elastin ve kollajendeki proteinlere saldırarak glikasyon denilen bir sürece ve cildin daha yaşlı görünmesine sebep olur. 35 yaş ve sonrasında aşırı şeker tüketimi kaynaklı yaşlanma etkileri hızla gözlemlenir.

TAVSİYE: Hergün 25 gram şeker tüketimi ile kendinizi sınırlayın. Lif şeker emilimini azaltır. Örneğin portakal ve portakal suyu arasındaki fark gibi. Portakal suyu kola kadar şeker içerir. Şeker ihtiyacı arttığında ki bu da genellikle susadığınızda olur, tatlı bir şey yerine bir bardak su veya maden suyu içmeyi tercih edin. Eğer bu işe yaramazsa bir parça siyah çikolata veya böğürtlen/çilek tüketebilirsiniz.

2. SEVMEDİĞİNİZ İŞTE ÇALIŞMAYIN

Haz almadığınız, çok çalışmak zorunda kaldığınız işler yoğun stres nedeni ile kalp hastalıkları veya yaşlanma riskini arttırır. Aşırı iş temposundan kaynaklı uzun süreli kronik stres aynı zamanda beynin işlevselliğini de azaltır.
TAVSİYE: Eğer stres ortamınızı değiştiremiyorsanız (zor bir patron, yoğun seyahat programı, iş yükü gibi) sizi mutlu edecek şeylerin bir listesini çıkarın. Sevgilinizle bir öğlen yemeği veya en sevdiğiniz çayı gününüzün içine ekleyebilirsiniz. İşinizden şikayetçi olmak ve stres, sizi daha kötü bir ruh haline sokabilir. Sizi mutsuz eden düşüncelere karşı, pozitif düşünerek, şikayetlerinizi azaltabilirsiniz. İmkanınız varsa sadece sevdiğiniz işi yapın.

3. KIZARTMA, IZGARA, KAVURMA VE KONSERVEYE DİKKAT

Vücutta protein ve şeker arasındaki reaksiyonların en sonunda AGE (ileri glikasyon son ürünleri) olarak adlandırılan yapışkan tortular oluşur. Bunlar komşu protein iplikleri arasında anormal çapraz bağlar geliştirerek bu proteinleri daha az elastiki/esnek yapar ve normal işlevlerini kısıtlar. Yaşlı derinin kırışıp, sarkmasından Alzeimer’a kadar birçok hastalığa sebep olur.
Kızartma, karamelleşme, ızgara, kavurma, işlenmiş ve konserve işlemi sırasında ısıtılan gıdalar AGE oluşturur. AGE inflamasyon ve oksidasyonu artırabilir yaşlanma, kalp, beyin, kemik ve eklem, böbrek, insülin direnci, anemi ve cildi etkileyen yaşa bağlı hastalıkların temel nedenidir.

TAVSİYE:  AGE tüketimini azaltmak için en iyi şey mümkün olduğunca çiğ yemektir. Yiyecekleri su bazlı yöntemle (buharda veya kaynatma) ile pişirin veya sirke, limon suyu ile pişirmeden önce marine  edin. Antioksidan ve anti-inflamatuar gıdalar tüketmek AGE’nin neden olduğu inflamasyon ve oksidasyonu azaltmaya yardımcı olur. Çilek, tatlı patates ve yeşil yapraklı sebzeler tüketin.


4. DİRENÇLİ SPOR EGZERSİZİ YAPIN
Kadınlar 30 yaşından sonra her on yılda bir kas kütlelerinin yaklaşık %5’ini kaybederler. Bunu tersine çeviren tek şey dirençli spor egzersizidir. Bu tarz egzersizlerin kas kitlenizi artırabileceği yapılan çalışmalar ile kanıtlanmıştır. Kuvvetlenme antrenmanı, kemik yoğunluğu, enerjinizi arttırmak ve güç için harikadır. Aynı zamanda metabolizmayı çalıştırır, dengeyi arttırır ve kalp için de iyidir. Daha fazla kas tonusu daha az sarkık deri anlamına gelir.
TAVSİYE: Haftada 3 kez 20 dakika boyunca kendi vücut ağırlığınızla, dambıllarla ve dirençli bantlarla  egzersiz yapın. Egzersiz programınıza haftada 5 gün kardio antrenmanı eklemeyi unutmayın. Tabi ki önce doktor kontrolünden geçmeyi ihmal etmeyin.

5.DELİKSİZ 7 SAAT UYUYUN

Düzenli uyku uyumak bir lüks değil, tıbbi bir ihtiyaçtır. Uykusuzluk kortizol (böbreküstü bezinden salgılanan bir hormon) eksikliğine yol açar. Vücudumuzun iç ve dış görünümünü etkiler. Tutarlılık da anahtarıdır: 2011 yılında yapılan bir araştırmaya göre, 5 yıl süreyle çok az uyku uyumak,  kavrama yeteneğinde azalmaya ve bulunduğunuz yaştan dört ila yedi yıl daha yaşlı bir algıya eşdeğer çıkmıştır.

TAVSİYE: Gecelik kesintisiz 7 saat sağlam uykuda vücudun kendini tamir etmesi mümkündür.  İyileşme, hafıza, cilt esnekliği, normal kortizol düzeyi ve metabolizma için önemlidir. Aynı uykuyu devam ettirmek ve uykuyu teşvik için oda sıcaklığını sabit bir derecede tutmak gerekir.  Melatonin üretimini sağlamak için kedi otu çayı veya ekşi vişne suyu doğal uyku yardımcılarıdır. Gerginlik ya da bacak uyuşması geceleri devam ederse,  1-2 çay kaşığı magnezyum sitrat tozunu su veya meyve suyu ile karıştırarak için, kaslarınızı gevşetmeye yardım eder.

6. YAĞI AZALTIN

Kadınlar genellikle ilerleyen yaşlarda diyet yaparken yağı azaltmaya çalışır ama omega-3 yağ asitleri gibi iyi, sağlıklı yağlar, cildi esnek tutar, beyin sağlığını arttırır, kalbi güçlendirir, diyabet ile mücadele eder ve ömrü uzatır. Omega-3’ü azaltmak yaşlanma sürecini hızlandırır, hücresel inflamasyonu artırır ve organda fonksiyon bozukluğuna yol açar. Ayrıca cildinizin, daha fazla tahriş olmuş, daha az parlak ve yaşlı görünmesine neden olur.

TAVSİYE: Daha fazla sızma zeytinyağı, badem, avokado ve vahşi somon gibi yağlı balık tüketin ama omega-6 bakımından zengin bitkisel yağlardan (mısır, soya, ayçiçeği) kaçının ve doymuş yağ bulunan tereyağı ve peyniri sınırlayın. Günlük 2 1/2 gram DHA ve EPA omega-3 gereklidir, bir çorba kaşığı balık yağı veya balık yağı vitamin takviyesi alabilirsiniz.

7.DURUŞUNUZU DÜZELTİN

İnsanlar 40 yaşından sonra her 10 yılda 1 santimetre boy uzunluklarından kaybeder. Sırtın yuvarlaklaşması, bel ağrısı, başın öne doğru pozisyonlanması yaş ile alakalı en tipik postür bozukluklarıdır. Yanlış şekilde oturmak, ayakta durmak, eğilmek sadece daha yaşlı görünmenizi sağlamakla kalmaz aynı zamanda fiziksel hasarlarda oluşturur. Eğer otururken veya ayakta dururken kemiklerin diziliminde bir aksaklık var ise, kaslarımız fazla çalışmak zorunda kalır ve bu da eklemlerinizi güçsüzleştirir. İyi bir postür sağlıklı görünmenize, güçlü ve esnek kalmanıza, ağrılardan kurtulmanıza, enerjinizi yükseltmeye, daha sakin ve hareketli kalmanıza yardımcı olur.

TAVSİYE: Otururken kalçanızın sert yüzeye temas ettiği kemikli kısımların üzerine oturun. Ayakta dururken, çenenizi geriye doğru çekin,  ağırlığınızı topuklarına doğru aktarın, her iki omzunuzu geriye ve aşağıya alın, başınızı çenenizi çok fazla kaldırmadan geriye doğru alın. Eğilirken ise kalça ve diz ekleminizden eğilin belinizden değil.

8- BOL BOL SEKS YAPIN

Faal olmak daha mutlu olmanıza, daha güçlü bir bağışıklık sistemine, iyi bir dolanım sistemine sahip olmanıza, daha fazla kalori yakmanıza ve hatta  sekiz yıl daha uzun yaşamanıza sebep olur. Seks kas tonusunu ayarlar, sizi daha fit ve genç gösteren büyüme hormonunun üretimini arttırır. Seks sırasında salınan kimyasallar stresi azaltır ve enerjinizi arttırır, böylelikle daha mutlu bir ruh haline sahip olmanızı sağlar.

TAVSİYE: Amerikalı çiftler haftada ortalama 2 kere seks yapar, fakat daha önemli olan kısım çiftlerin bu sıklıktan tatmin olmasıdır. Planlanmış seks sizin cinsel isteğinizi başlatmaya yardımcı olabilir. Libidonuzu yükseltmek için 4 hafta boyunca günde 3 kere 10’ar kez Kegel Egzersizlerini(pelvik taban kaslarını kuvvetlendiren egzersiz grubu) yapmayı deneyin.

9.GÜNEŞ KREMİNİ UNUTMAYIN

Tabi ki çok fazla güneşin en ciddi sonucu deri kanseridir ama aynı zamanda kırışıklık, güneş lekeleri, kılcal damarlarda çatlama, kuru ve donuk bir cilde de sebep olabilir. Ve tabii ki bu sadece kumsalda güneşlenerek harcadığınız vakitleri kapsamaz.  Güneşin %80’i günlük hayatta yürüme veya araba sürme sırasında açığa çıkar. Diğer kaynaklar ise kum, su, büyük aynalı odalar, bilgisayar ekranı, spotlar, yüksek irtifa ve kardan yansıyan ışıkları içerir.

TAVSİYE: Günlük olarak en az 30 veya daha üstü koruma sağlayan güneş kremlerini kullanın (çinko oksit ve titanyum dioksit içerenler kimyasal içermez). Bulutlu havalar dahil koruyucu kıyafetler giyin, şapka kullanın. Gözlerinizi koruyun; 400 veya daha üzerinde UV koruması sağlayan güneş gözlüğü kullanarak göz çevrenizi koruyun.

10. İNSÜLİN DİRENCİNİ ARTTIRMAYIN

Doğadaki karbonhidrat kaynakları tahıllar, sebze ve meyvelerdir. Günümüz şartları tahılları karşımıza işlenmiş olarak getirir. Rafine karbonhidrat kan şekerini ve insülin seviyesini hızla arttırarak dokuların hızla yaşlanmasına, serbest radikallerin oluşumunu hızlandırmaya ve bunun sonucunda insülin direnci ve metabolik sendroma sebep olur.

TAVSİYE: Doğadaki diğer karbonhidrat kaynağı olan sebze ve meyveleri tüketin. Sebze ve meyvelerden de anti oksidan değeri  en yüksek olan özellikle mor meyveler (karaüzüm, yaban mersini, karadut) kırmızı meyveler (çilek, kiraz, domates, nar, kırmızı elma) gibi koyudan açığa doğru beslenmenizi düzenleyin.

Dr. Fizyoterapist Gamze ŞENBURSA / Milliyet

'Katy cinsel dürtülerimi azalttı!'


Komedyen Russel Brand 1.5 yıl evli kaldığı eski eşi ünlü şarkıcı Katy Perry'nin cinsel dürtülerini azalttığını söyledi.

Geçmiş yıllarda günde 5 kez seks yaptığını söyleyen Brand, "Hayat sizi değiştiriyor. Eskiden canım istemese bile yapardım. İş gibi görürdüm seks yapmayı" dedi.

Kendisindeki bu değişimin eski eşi Katy Perry yüzünden ya da onun sayesinde olduğunu söyleyen Brand, "Artık eskisi gibi değilim. O halim çılgınlıktı, tamamen kontrol dışıydı" dedi.

2010 yılında evlenen ve resmi olarak 2012’de boşanan Katy Perry-Russell Brand çiftinin ayrılık nedeni olarak Brand’in seks bağımlılığı gösterilmişti.

 İddialara göre Brand günde 5 kez sevişmek istiyor ve Katy kendisini eşinin istekleri karşısında yetersiz hissediyordu.

ntvmsnbc

Christina zayıfladı kapak kızı oldu!


32 yaşındaki Christina Aguilera, 9 kilo verdikten sonra Maxim dergisinin ABD baskısına kapak kızı oldu.

Daha geçen yıl aldığı aşırı kilolar yüzünden eleştiri konusu olan ünlü şarkıcı Christina Aguilera, kilo verdikten sonra ilk iş olarak objektif karşısına geçti ve yeni görüntüsünü gözler önüne serdi. 32 yaşındaki Aguilera, 9 kilo verdikten sonra Maxim dergisinin ABD baskısına kapak kızı oldu. Dergiye güzel ve seksi görünmenin ipuçlarını da açıklayan Aguilera "Seksi görünmek için aşırı çaba harcamak bir kadının yapacağı en büyük hata" diye konuştu. Aguilera yeni sevgilisi Matthew Rutler ile mutlu olduğunu da söyledi. Çok değil daha geçen yıl katıldığı bir ödül töreninde görüntüsüyle hayranlarını şoke etmişti. Aldığı aşırı kilolar nedeniyle elbisesine bile zor soğan ünlü şarkıcı şimdi yine herkesi şaşırttı. Ama bu defa incecik görüntüsüyle.

Kocasından ayrıldıktan sonra özel hayatını bir türlü düzene oturtamayan Christina Aguilera o sırada belki de sorunlarından uzaklaşlak için kendini yemeğe vermiş ve inanılmayacak kadar çok kilo almıştı. Ancak önceki gün katıldığı bir etkinlikte yeni görüntüsüyle heyrekin bakışlarını üzerinde topladı. 32 yaşındaki Aguilera’nın kelimenin tam anlamıyla vücudunun yarısı eridi gitti. Güzel şarkıcı bu kilo kaybını günlük bin 600 kalorilik özel bir diyetin yanısıra yoga ve kişisel eğitmeniyle yaptığı çalışmalara borçlu olduğunu söyledi. Ünlü şarkıcının yakın bir arkadaşı Aguilera’nın kilolarıyla ilgili eleştiriler yüzünden depresyona girdiğini ve zayıflamaya karar verdiğini söyledi. Şu ana kadar 9 kilo veren Aguilera’nın bir kaç kilo daha vermek istediği konuşuluyor.