MasterChef’te İrem’in Zorlandığı Ceviche Tarifi
MasterChef yarışmasında İrem’in başarılı olamadığı ceviche, aslında oldukça pratik bir pişirme tekniğine dayanır. Bu yöntem, balığı ısı yerine narenciye suyundaki asitle pişirme esasına göre hazırlanır.
Örnek Tarif:
-
200 gr taze beyaz balık (levrek, çipura veya mezgit)
-
1 su bardağı taze sıkılmış lime veya limon suyu
-
1 kırmızı soğan (ince doğranmış)
-
1 adet acı biber
-
Taze kişniş yaprakları
-
Deniz tuzu
Balığı küçük küpler halinde doğrayın, limon suyunda 15 dakika bekletin. Soğan, biber ve kişniş ekleyip karıştırın. Soğuk servis edin.
Anahtar Kelimeler:
ceviche tarifi, MasterChef ceviche, ceviche nasıl yapılır, asitle pişirme tekniği, balıkla yapılan tarifler


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder