Tayyip Erdoğan'ın ağaç sevgisi bambaşka!

Tayyip Erdoğan ithal ağaçtan 1 milyar dolar servet kazandı



Başbakan Tayyip Erdoğan’ın "3 milyar ağaç diktik" açıklaması çok tartışıldı. Üç milyarı 10 yıla bölünce günde 821 bin 917 ağaç dikildiği anlamına geliyor. Bu rakama kimse inanmadı, ancak devlet raporlarının daha çarpıcı bir saptaması var. Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı iken mülkiye müfettişi Candan Eren, belediyenin hesaplarını kapsamlı bir şekilde inceledi ve ağaç alımında 1 milyar dolarlık bir yolsuzluk saptadı. Rapora göre, ithal ağaç işinden elde edilen 1 milyar dolar, Başbakan Erdoğan'ın servetine dahil edildi. Üstelik, ithal edilen ağaçların hiçbiri Türkiye'nin iklimine uygun değildi...

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Gezi Parkı’yla başlayan eylemlere yanıt vermek için yaptığı “ağaç” açıklamaları eski defterleri yeniden gündeme getirdi.

Erdoğan'ın hesabına göre 10 yılda 3 milyar ağaç dikilmiş. Bu da günde 821 bin 917 ağaca denk geliyor. Uzmanlara bu mümkün görünmüyor.

Belli ki Başbakan Erdoğan 3 milyar ağaç dikme sürecine İstanbul Belediye Başkanlığı dönemini de dahil ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ağaç denilince akla ilk gelen yolsuzluk... Çünkü Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde ithal edilen ağaçlardan toplam 1 milyar dolar haksız kazanç elde edildi.

Büyük vurgunu 2001 yılında İDGAŞ Yolsuzluğu’nu araştıran Mülkiye Başmüfettişi Candan Eren ortaya çıkardı. İşte o raporda, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı Mahmut Kuş'un ağzından aktarılan yolsuzluk…
“Belediyeden Albayraklar'a para pompalanması için kullanılan en basit ve en önemli yolun ağaç işi olduğunu, Recep Tayyip Erdoğan'ın şu anda elinde nakit 1 Milyar Dolar olduğunun söylendiği, belirtilmiştir. “Bu paranın önemli bölümünün kaynağının ağaç işi olduğunu, ağaç işindeki yolsuzluğu yakalamanın imkansız olduğu, getirdik, diktik, kurudu mantığının olduğunu belirtmiştir.”

Başmüfettiş Eren’in 380 sayfa olan "Ek Tevdi Raporu" İGDAŞ dava dosyası için hazırlandı. "Çok gizli" damgalı rapor, İçişleri Bakanlığı'na ve İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunuldu.

Eren’in ağaç yolsuzluğuyla ilgili çok önemli bir diğer tespiti ise “yolsuzluktan edinilen paranın AKP’nin siyaset finansmanında kullanıldığı” şeklinde.

Peki, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı döneminde ithal edilen bu ağaçlar ne oldu? Hiçbiri Türkiye iklimine uygun değildi. Hepsi buhar oldu...

ulusalkanal.com.tr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder